Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kimeli wint op Memorial Van Damme en grijpt Olympisch ticket

Kimeli wint op Memorial Van Damme en grijpt Olympisch ticket

Isaac Kimeli heeft de 5.000 meter op de Memorial Van Damme gewonnen. De atleet uit Beersel finishte in een tijd van 13'13"02. Dat is meteen goed voor een Olympisch ticket. Kimeli mag zich dus opmaken voor Tokio 2020.

In een gesprek met RINGtv vanmiddag was Kimeli al zegezeker. "Ik win", zei hij zelfverzekerd voor de camera. De Beerselnaar hield woord. Hij liep de perfecte wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion en snelde naar de zege in een tijd die hem ook een Olympischt ticket oplevert. Kimeli plaatste zich ook al voor het WK atletiek, dat over drie weken start in Doha in Qatar. Robin Hendrix uit Kapelle-op-den-Bos eindigde als vijfde in Brussel in een tijd van 13'22"69.

Jonathan Sacoor uit Beersel eindigde op de 400 meter 7de. Hij liep een tijd van 45"72 en bleef daarmee boven de WK-limiet. Sacoor moest vertrekken vanuit de buitenbaan, waardoor hij geen mikpunt voor zich had. De Beerselnaar vertrok snel, maar viel na 200 meter stil. Vorige week bleef hij met 45"32 één honderdste boven de WK-limiet. Mogelijk wordt Sacoor gedelibereerd, waardoor hij toch naar het WK in Doha mag.