Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportclubs verhogen noodgedwongen lidgeld

Sportclubs verhogen noodgedwongen lidgeld

Heel wat sportclubs verhogen dit jaar hun lidgeld met tientallen euro's. Volgens Bloso gaat het gemiddeld om 10 tot 15 procent. Volgens de betrokken clubs is de prijsstijging noodzakelijk om te kunnen overleven omdat ook het gebruik van de accommodatie duurder is geworden. Zo hebben heel wat gemeenten bijvoorbeeld de tarieven voor de huur van sportinfrastructuur opgetrokken.

Voetbalclub SK Londerzeel telt zo'n driehonderd jeugdspelers, en vraagt tussen 300 en 400 euro lidgeld. Dat is vergelijkbaar met andere voetbalclubs in bevordering, al moet ook Londerzeel de prijs optrekken.  “Onze club krijgt geen overheidssteun voor de accommodatie.  Ook gas, water en elektriciteit zijn voor eigen rekening”, zegt jeugdvoorzitter Kurt Laenen van SK Londerzeel.

SK Londerzeel heeft sinds 1 jaar ook een nieuw synthetisch voetbalveld. Ook dat moet allemaal gefinancierd worden met eetfestijnen, benefietacties en lidgelden. Gemeenten worden dan ook opgeroepen om  werk te maken van een structureel sportbeleid.