Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

1300 passagiers brachten nacht door in opvangcentrum

1300 passagiers brachten nacht door in opvangcentrum

Afgelopen nacht hebben zo'n 1600 gestrande passagiers overnacht in één van de drie opvangplaatsen die het provinciaal crisiscentrum had ingericht. In de Brabanthal in Haasrode bij Leuven verbleven 1300 mensen, in de kazerne van Peutie 300 en in de sporthal van Zaventem een dertigtal.

In Zaventem zijn alle gestrande passagiers intussen vertrokken, vaak nog met veel vragen. “De eerste zijn vertrokken vlak na de middag. Die hebben de trein genomen naar Leuven. De luchtvaartmaatschappijen waren ook zeer snel hier aanwezig. Die hebben hen overgebracht naar verschillende hotels in de omgeving. Dat ging van Mechelen tot in Antwerpen en Leuven”, vertelt de Zaventemse schepen Erik Rennen.

“Het is nu de ambitie om de mensen zo goed als mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen”, zegt Vilvoords burgemeester Bonte. “Dat is ook de inzet die nu gebeurt dankzij de mensen van de luchthaven en maatschappijen. Laat ons hopen dat die mensen nu hun rust vinden in hun eigen thuis of eindbestemming”, aldus Bonte.