Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

17% minder reizigers in april bij Brussels Airlines

17% minder reizigers in april bij Brussels Airlines

Tijdens de voorbije maand april vlogen 542.226 passagiers met Brussels Airlines. Dat zijn er 16.9% minder in vergelijking met april vorig jaar. De cijfers reflecteren de naweeën van de aanslagen van 22 maart waardoor Brussels Airlines minder vluchten kon uitvoeren.

Zaventem, de thuisbasis van Brussels Airlines, bleef na de aanslag op 22 maart gesloten voor alle vliegverkeer tot 3 april. Sindsdien bouwde Brussels Airlines haar vluchtaanbod stap voor stap terug op en werd het vluchtprogramma op de regionale luchthavens afgebouwd.  Ondanks alle inspanningen daalde het aantal passagiers met bijna 17%.

De terugval werd in hoofdzaak op het Europees netwerk geregistreerd. Bij de vluchten naar Afrika was er zelfs een stijging van 2,6% en de trans-Atlantische vluchten naar Noord-Amerika trokken, onder meer dankzij de lancering van de nieuwe bestemming Toronto, 9.8% meer passagiers aan.

Maar de luchtvaartmaatschappij heeft vertrouwen in de toekomst. Dat benadrukt Bernard Gustin, CEO bij Brussels Airlines. “De cijfers reflecteren een periode waarin ons vluchtprogramma nog niet normaal kon verlopen door de infrastructuurbeperkingen. Sinds de meimaand van start ging is de operationele situatie flink verbeterd. Passagiers hoeven nu niet meer vroeger naar de luchthaven te komen en de lange wachtrijen zijn helemaal verleden tijd. We hebben verschillende commerciële initiatieven ondernomen om de marktvraag verder te stimuleren”, aldus Gustin. (foto: Brussels Airlines)