Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

19-jarige die wereld rondvliegt al drie weken aan de grond in Alaska

19-jarige die wereld rondvliegt al drie weken aan de grond in Alaska

Zara Rutherford, de 19-jarige uit Sint-Genesius-Rode die midden augustus  vertrok om als jongste vrouw ooit een solovlucht rond de wereld te maken, staat met haar vliegtuig al bijna drie weken aan de grond in Nome, in de Amerikaanse staat Alaska. Eerst waren er problemen met haar Russisch visum, nu verhindert het slechte weer dat Zara haar solovlucht voort te zetten.

Eind september landde Zara Rutherford met haar vliegtuigje in Nome, een stad in het oosten van de Amerikaanse staat Alaska. Van daaruit was het de bedoeling om via Rusland richting Japan te vliegen. Maar omdat de 19-jarige pilote uit Sint-Genesius-Rode vertraging opliep, was haar Russisch visum verlopen en mocht ze het land niet binnen. Haar team bracht dat euvel intussen in orde, maar ook het weer is een spelbreker. Daardoor staat Zara intussen al bijna drie weken aan de grond. “Afgelopen zondag hoopten we op te stijgen, maar Zara had te veel twijfels met het weer”, laat haar team vanuit Nome weten. “Het is wachten op de weergoden totdat ze haar tocht kan voortzetten."

De volgende halte is Anadyr in Rusland. "Nu de winter is begonnen zijn het de weersomstandigheden die zullen bepalen wanneer Zara opnieuw opstijgt", aldus haar team. Als Zara één van de dagen haar solovlucht kan voortzetten, zou ze begin december terug in België landen.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.