22 coronaboetes op trouwfeest in Strombeek-Bever

zon 6 dec 2020

De lokale politie van Grimbergen legde zaterdagnamiddag rond 14u30 een huwelijksfeest stil in een woning in de Kasteelstraat. “Ik had zaterdagmiddag twee huwelijken op de agenda staan”, vertelt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD) “Familie en kennissen van één van die twee echtparen waren niet van plan zich aan de coronamaatregelen te houden. Het huwelijk werd bijgewoond door zes mensen op het gemeentehuis. Maar na de voltrekking van het huwelijk kwamen dus mensen samen om te feesten in een woning in de Kasteelstraat in Strombeek.

De politie kreeg een tip en de coronaploeg ging om 14u30 over tot actie. Het kersverse echtpaar was niet aanwezig in de woning en kreeg dus geen boete, 22 anderen kregen een boete van 250 euro, de organisator zal 750 euro moeten ophoesten.”  

De jongste weken moet de politie van Grimbergen wel meer feestjes stil leggen. “Dan gaat het meestal om bijeenkomsten van zes tot tien mensen die zich dan vaak nog proberen te verstoppen”, gaat de burgemeester verder. “Het gaat om enkele gevallen, het merendeel van de bevolking houdt zich aan de regels. Dat moet ook, uit respect voor iedereen. De politie zet coronaploegen in om de maatregelen te controleren. Ook bij takeaway-activiteiten controleert de politie regelmatig of mondmaskers worden gedragen, er geen massa mensen samen zijn en de social distancing wordt gerespecteerd.