Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

25-jarige vrouw uit Zemst komt om het leven bij val in Albanië

25-jarige vrouw uit Zemst komt om het leven bij val in Albanië

Een 25-jarige vrouw uit Zemst is gisteren om het leven gekomen bij een val in Albanië. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt. Volgens de plaatselijke media gaat het om Myrthe Baets, die samen met haar vriend op rondreis was door Europa.

Volgens de Albanese politie is de 25-jarige Myrthe samen met een Franse toeriste om het leven gekomen tijdens een hiketocht in het bergachtige natuurgebied van Valbona. Ze zouden uitgegleden zijn en in een diepe afgrond gevallen zijn. “Ondanks het zeer moeilijke terrein en het slechte weer, met mist en sneeuw, heeft de politie na lang zoekwerk de lichamen van de twee toeristen gevonden”, klinkt het bij de plaatselijke politie. “Maar door het slechte weer en moeilijke terrein raakten agenten niet tot bij de wandelaars. Ook de helikopter kon niet landen omwille van het weer.”

De politie kreeg uiteindelijk steun van alpinisten, Defensie en Civiele Noodhulp om de lichamen te bergen. De 25-jarige Myrthe vertrok in oktober vorig jaar samen met haar vriend op een rondreis door Europa. Daarvoor werkte ze als deskundige sport voor de gemeente Zemst en was ze jarenlang lid van de scouts van Elewijt.

Foto: © Drejtoria Vendore e Policisë Kukës