Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

4 miljoen euro voor scholen in Vlaams-Brabant

 

4 miljoen euro voor scholen in Vlaams-Brabant

De Vlaamse overheid geeft zo’n 4 miljoen euro subsidies aan 9 scholen in onze regio. Het grootste deel van dat bedrag is voor de nieuwbouw of uitbreiding van scholen in Strombeek-Bever en Roosdaal.

Bijna 2,5 miljoen euro gaat naar de uitbreiding van de Vrije Basisschool Sint-Anna. Daar wordt een deel van de school afgebroken en opnieuw heropgebouwd. Het geld moet vooral dienen om extra plaatsen te creëren in de klas.  De Vrije Basisschool IMI in Roosdaal krijgt dan weer 1 miljoen euro subsidies voor een nieuwbouw.

Zeven andere scholen Overijse, Wezembeek-Oppem, Merchtem, Lennik, Londerzeel en Opwijk krijgen samen nog eens 400.000 euro subsidies voor kleinere ingrepen. Het gaat dan onder meer over het vervangen van de verwarmingsinstallatie, vervangen van het buitenschrijnwerk of verwijderen van asbestleien op het dak.

“De voorbije jaren is er een heuse inhaalbeweging in scholenbouw opgestart. De voorbije legislatuur werd al in meer dan 9 op de 10 Vlaamse en Brusselse gemeenten een nieuwe of grondig vernieuwde school gebouwd”,  zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.