Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

600 leerlingen niet aanwezig op Zaventemse school: "Ook twee leerkrachten afwezig"

600 leerlingen niet aanwezig op Zaventemse school: "Ook twee leerkrachten afwezig"

600 van de in totaal 1.400 leerlingen van de ZAVO-school in Zaventem zijn vandaag niet naar school gekomen. Dat bevestigt directeur Kurt Gommers. Na de dodelijke vechtpartij van vrijdag in het station van Zaventem en onlineberichten over wraakacties, was er ongerustheid bij heel wat ouders en leerlingen die in de gemeente schoollopen.

"Het overgrote deel van de thuisgebleven leerlingen, lopen school in de Hoogstraat. Daar zijn 40% minder leerlingen aanwezig. In de eerste graad is het aantal afwezigen minder dan 20%, in de campus Sterrebeekstraat ook minder dan 20%. Het grootste contingent afwezigheden zit dus in de Hoogstraat. Waarom daar? Dat weet ik niet. Ik heb alleen maar de naakte cijfers...” Er zijn daarnaast ook twee leerkrachten afwezig.

De gemeente en de politiediensten zaten gisteren samen met de directies. “We hebben begrip voor ieders bezorgdheid naar aanleiding van de veelvuldige berichtgeving op sociale media”, zegt Ellen Vanderpoel van de lokale politie. “In samenspraak met alle partners werd beslist het normale schoolleven in Zaventem vanaf morgen, maandag 8 mei, zijn gewone gang te laten gaan."