rand_toerisme.jpg

80 Brusselse studenten creëren Bruegel-pad naar het Pajottenland

don 17 nov 2016

Dit schooljaar werken 80 studenten Recreatie- en Vrijetijdsmanagement van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) een ‘Bruegel-pad’ uit om het Pajottenland en Brussel te verbinden. In deze opdracht focussen de studenten op de recreatieve ontwikkeling van het Pajottenland, het landschap, de streekidentiteit en -producenten. 

In de voetsporen van ‘boeren Bruegel’ leren Brusselaars en toeristen het landbouwlandschap en de producenten van het Pajottenland en de Zennevallei beter kennen en waarderen. Op die manier blijft Pieter Bruegel de Oude ook na 450 jaar de connectie leggen tussen Brussel en de Vlaamse rand. Een attractief ‘Bruegel-trail’ leidt wandelaars en fietsers langs twee beekvalleien (Zuun en Pede) naar een verrassend landbouwlandschap met haltes in Neerpede, Gaasbeek en Paddenbroek-Kesterheide. Dit creëert ook kansen voor landbouw- en streekproducten via de korte keten (hoeveverkoop en boerenmarkten) en voor meerdaags en internationaal toerisme.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"53208","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"372","width":"610"}}]]

De concrete opdracht sluit aan bij de al bestaande plannen om een feest- en activiteitenjaar ‘Bruegel 2019’ te organiseren in het Pajottenland. Dit initiatief krijgt de steun van onder meer het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Toerisme Pajottenland & Zennevallei en Pajottenland +.