Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Aartsbisdom hertekent dekenaten Halle-Vilvoorde

Aartsbisdom hertekent dekenaten Halle-Vilvoorde

Het aartsbisdom Mechelen-Brussel hertekent het administratieve bestuur van de parochies in Halle-Vilvoorde. De 15 dekenaten in Vlaams-Brabant worden vanaf 1 september vervangen door 4 pastorale regio’s.  De veranderingen moet het dalende aantal priesters opvangen en de werkdruk van de huidige priesters verminderen.

In onze regio worden de dekenaten van Asse, Lennik en Halle samengevoegd tot de pastorale regio Halle. De dekenaten Londerzeel en Vilvoorde worden bij de regio Mechelen gevoegd, het dekenaat van Overijse tot slot bij de pastorale regio Leuven.

“De huidige dekenaten zijn niet meer optimaal gezien het dalend aantal gelovigen en priesters per dekenaat. Priesters hebben behoefte aan en recht op een goede ondersteuning en begeleiding. Dit moet kwalitatief georganiseerd worden en we dienen hiervoor de nodige, geschikte mensen te voorzien op de best mogelijke manier,” staat te lezen in de visietekst van het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Elke pastorale regio krijgt een regioploeg die de priesters ondersteunt en begeleidt. Elke ploeg zal bestaan uit een deken, begeleider gemeenschapsopbouw, jongerenpastor, vormingswerker, secretaris en econoom.