Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Afbraakwerken Catala-site in Drogenbos gaan van start

Afbraakwerken Catala-site in Drogenbos gaan van start

De afbraakwerken van de oude Catala-site in Drogenbos gaan van start. Projectontwikkelaar Futurn gaat er een nieuwe bedrijvensite ontwikkelen. Afgelopen zomer liet de gemeente Drogenbos de site van de voormalige kartonfabriek afsluiten omdat de leegstaande gebouwen in trek waren bij krakers.

Eind 2015 ging golfkartonfabrikant Catala failliet en sloot de fabriek op de grens van Drogenbos met Sint-Pieters-Leeuw de deuren. Sindsdien staan de gebouwen leeg en raakten in verval. Midden vorig jaar keurde de Vlaamse regering de herontwikkelingsplannen voor de 18 hectare grote site goed. “De vervallen gebouwen van deze vroegere papierfabriek zullen een nieuw leven krijgen en herontwikkeld worden tot een nieuwe bedrijvencampus”, zegt projectontwikkelaar Futurn. “Enkele unieke elementen zoals de watertoren en directeurswoning worden behouden en ook de Zenne wordt geïntegreerd in de volledige site.”

De komende maanden wordt er afgebroken en gesaneerd om daarna het bedrijvenpark aan te leggen. De eerste bedrijven moeten er eind 2022 hun intrek innemen. "De site is ideaal gelegen ten zuiden van Brussel aan de Grote Baan en in de onmiddellijke nabijheid van de E19 met aansluiting naar de E40", aldus Futurn.

Foto: Futurn / Valerie Clarysse