Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Amateurvoetbal opnieuw stilgelegd

Amateurvoetbal opnieuw stilgelegd

Voetbal Vlaanderen legt het amateurvoetbal opnieuw stil. Al zeker tot en met eind januari wordt de alle competities vanaf tweede nationale tot en met vierde provinciale uitgesteld. Volgens Voetbal Vlaanderen is spelen zonder toeschouwers onhaalbaar voor amateurploegen. Bij Tempo Overijse hebben ze begrip voor de beslissing. 

Vorige week besliste het Overlegcomité dat er tot en met eind januari mag er geen publiek rondom het voetbalveld staan. “Spelen zonder fans heeft geen zin”, klonk het eerder bij Voetbal Vlaanderen. Vandaag hakte het samen met zijn Waalse tegenhanger ACFF de knoop door. Tot en met 28 januari legt het het amateurvoetbal stil. "Het is een normale zaak om het voetbal stil te leggen", zegt Marc Beernaert van Tempo Overijse. "Zonder inkomsten kunnen we onze kosten niet dekken. Het gaat dan om de lonen van de spelers, maar ook tal van variabele kosten: vergoedingen voor scheidsrechters, verwarming, elektriciteit, enzovoort."

De uitgestelde speeldagen worden ingehaald op 27 februari en 17 april. De jeugdwedstrijden kunnen wel midden januari heropstarten. Het Overlegcomité laat namelijk toe dat er per jeugdspeler twee mensen langs de kant van de zijlijn mogen staan. Eerste ploegen mogen achter gesloten deuren ook oefenwedstrijden spelen.