Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Animals Express in Zellik heeft vergunning

Animals Express in Zellik heeft vergunning

De dierenspeciaalzaak Animals Express heeft een vergunning gekregen van de FOD Dierenwelzijn voor de uitbating van een handelskwekerij aan de nieuwe locatie in Zellik. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.  

Animals Express verhuisde onlangs van Groot-Bijgaarden naar Zellik.  De dierenspeciaalzaak kreeg in Groot-Bijgaarden geen vergunning meer om in een industriezone dieren te verkopen aan particulieren. 

Een nieuwe locatie vonden de zaakvoerders in het voormalig beautycenter aan de Brusselsesteenweg in Zellik. De zaakvoerders investeerden er meer dan 3 miljoen euro in de aankoop en verbouwing van het pand. Maar een vergunning liet op zich wachten en ook dierenrechtenorganisaties en de gemeente Asse stelden zich vragen bij de praktijken van Animals Express. 

Maar de federale overheidsdienst heeft intussen een vergunning afgeleverd voor de uitbating van een handelskwekerij voor honden en katten.  De voorbije dagen werden er dan ook tientallen dieren overgebracht van de oude naar de nieuwe vestiging.  Animals Express mag wel nog geen knaagdieren, vogels of reptielen verkopen