Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Appiness wint ondernemerschapsprijs tijdens De Mooiste Nacht

Appiness wint ondernemerschapsprijs tijdens De Mooiste Nacht

Het Aalsterse bedrijf Appiness heeft vrijdagavond de Pluim voor vrij en innovatief ondernemerschap gewonnen tijdens De Mooiste Nacht in Affligem. Met de onderscheiding wil de organisatie aantonen dat vrijheid tot vooruitgang leidt.

Vorig jaar deelde vzw De Blauwe Pluim, de organisator van De Mooiste Nacht, voor het eerst de 'pluimen van Affligem' uit. Met die pluimen wil de vzw mensen uit Affligem en omgeving belonen die een deel van hun leven aan de vrijheid hebben gewijd. Er zijn drie categorieën: de pluim voor vrij en innovatief ondernemerschap, de pluim voor vrijheid van denken en de pluim voor vrijheid van vereniging.

Vrij een innovatief ondernemerschap

Appiness won dus de pluim voor vrij en innovatief ondernemerschap. Het bedrijf heeft een app ontwikkeld waarmee je op een nieuwe manier kan consumeren. Als je bijvoorbeeld naar de televisiereeks 'Thuis' kijkt en je vindt het jurkje van Simonneke wel tof, dan kan je via de app opzoeken waar je dat online kan bestellen. 

Vrijheid van denken

In de categorie vrijheid van denken mocht Pierre Therie de pluim in ontvangst nemen. Hij waakt als criticus over de vrijheid van denken door de klassieke media in vraag te stellen. Pierre Therie, beter bekend onder zijn pseudoniem Pjotr, schrijft en publiceert wekelijks voor Anders Nieuws.

Vrijheid van vereniging

De Lombeekstraathoekwerkers uit Essene ten slotte kregen de pluim voor de vrijheid van vereniging. In 2009 staken enkele gezinnen uit de Lombeekstraat de koppen bij elkaar om de nieuwe buren wat beter te leren kennen. Het lokale buurtinitiatief groeide verder uit tot een bredere werking. Hun belangrijkste doel is de sfeer en dynamiek in de buurt hoog te houden en dat doen ze met halloweentochten, kerstmarkten, petanquetoernooien...