Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Archeologen leggen funderingen bloot op Halse Possozplein

Archeologen leggen funderingen bloot op Halse Possozplein

Het archeologisch onderzoek ter hoogte van het J. Possozplein in Halle heeft funderingen van vroegere gebouwen blootgelegd. De opgravingen gebeuren naar aanleiding van de grote wegwerkzaamheden in de Basiliekstraat.

Bij grote wegenwerkzaamheden horen tegenwoordig ook regelmatig archeologische opgravingen. Vooral wanneer onroerend erfgoed of aangestelde archeologische begeleiders vermoeden dat ze ontdekkingen kunnen doen. In de buurt van het Possozplein zijn in het verleden al verschillende interessante archeologische sites gevonden. Daarom moet de aanleg van een grote koker onder het plein om het regenwater te bergen dus even wachten tot het archeologisch onderzoek is afgerond.

Bij proefsleuven ter hoogte van de rotonde van de Leide werden ondertussen al funderingen van vroegere gebouwen teruggevonden. Die restanten worden nu in kaart gebracht, gefotografeerd en becommentarieerd. Daarna gaat men na of er nog restanten aanwezig zijn van vroegere bebouwing Maandag worden de opgravingen richting historisch stadhuis verdergezet. Hoelang dat duurt, hangt af van de gevonden sporen.