Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse turnt scholenloop om in obstakelparcours

 

Asse turnt scholenloop om in obstakelparcours

De 33ste editie van de Vlaamse Loopweken brengt kinderen en jongeren aan het lopen. Ook in Asse, daar werd dit jaar voor het eerst een spectaculair obstakelparcours neergepoot op de Asphaltcosite. Dat bleek een hele uitdaging te zijn voor de schoolkinderen.

Normaal gezien organiseren de scholen in Asse een eerder traditionele scholenloop, maar dit jaar mocht het iets speciaals zijn. “Dit is veel attractiever dan gewoon te lopen,” aldus turnleerkracht van De Regenboog Zellik Kobe Bogaert. Bovendien brengt het meer spieren in beweging.

Vandaag is het parcours het territorium van de Assese schoolkinderen, dit weekend zijn anderen aan de beurt. “Hier zullen meer dan 4.000 kinderen aan het sporten zijn geweest,” weet schepen van Sport Geert Heyvaert. “En tijdens het weekend komen jeugdbewegingen en sportclubs langs.”

Een verslag van het obstakelparcours vol lachende kindergezichtjes zie je straks in ons nieuws.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.