Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisenproces moord eigenaar The Pond van start

Assisenproces moord eigenaar The Pond van start

Voor het Hof van assisen in Leuven is de jury voor de moordzaak rond Stephane Geens geloot, de uitbater van bistro 'The Pond' in Dilbeek. Stephanie J. en Davy V.V., die Geens met zes kogels uit twee verschillende wapens om het leven zouden hebben gebracht, staan terecht voor doodslag met voorbedachten rade, én dubbele diefstal.

De feiten dateren uit september 2015. Stephanie J. en Davy V.V. verblijven op dat moment in een appartement boven bistro The Pond in Dilbeek. Van zaakvoerder Stephane Geens mogen ze daar wonen, maar in ruil moet Davy V.V. de vijver achteraan uitbaten en onderhouden. Die laatste zou daarbij geld gestolen hebben uit het restaurant. Geens wil zijn huurders die fatale avond daarmee confronteren, maar die laten hem niet binnen.

De eigenaar van The Pond klimt daarop met een ladder tot op de eerste verdieping en dringt via de kinderkamer het appartement binnen. Op de gang wordt de man zes keer van kortbij neergeschoten. De verdachten verbleven acht maanden in voorhechtenis, maar werden nadien onder voorwaarden vrijgelaten en verhuisden naar Nieuwpoort. Nu dat proces gestart is, werden. zitten Stephanie J. en Davy V.V. opnieuw in de cel.

Opvallend, een tiental opgeroepen kandidaten om in de jury te zetelen, werden gewraakt. Waarom is niet duidelijk. Het proces start volgende week maandag en kan tot acht werkdagen duren.