Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Autobestuurders blijven verkeersregels overtreden aan werfzone Assesteenweg

Autobestuurders blijven verkeersregels overtreden aan werfzone Assesteenweg

Automobilisten die van de afrit komen in Ternat en de Assesteenweg willen oprijden, blijven de tijdelijke verkeersregels aan hun laars lappen. Normaal moeten ze omrijden tot aan het rotonde aan The Leaf, maar velen maken al eerder rechtsomkeer. Dat leidt volgens de handelaars langs de steenweg tot gevaarlijke situaties.

RINGtv stelde op de dag dat de werken begonnen al vast dat heel wat auto's nadat ze de afrit verlaten, sneller dan toegestaan rechtsomkeer maken om richting Ternat te rijden. Daarom werden extra borden en signalisatie geplaatst en verhoogde de politiezone AMOW het aantal controles. Tientallen bestuurders liepen al tegen de lamp, maar volgens de handelszaken langs de steenweg blijven bestuurders de verkeersregels overtreden.

"Vanuit onze winkel zien wij soms hallucinante taferelen op de parking voor onze winkel", zegt René Van Rossum van De Slaapadviseur in Ternat. "In plaats van van 150 meter door te rijden tot aan de rotonde willen de chauffeurs rechtsomkeer maken op onze parking. Soms doen ze dat wel met drie tegelijkertijd." Van Rossum vreest dan ook voor de gevolgen. "Het is hier dikwijls héél gevaarlijk. De signalisatie is onlangs omver gereden. Het gaat niet meer lang duren voor hier ernstige ongevallen gebeuren."