Beaulieuwijk blijft strijden tegen komst appartementen

woe 3 apr 2019

Buurtbewoners blijven vechten tegen de komst van dertig appartementen en een eengezinswoning in de Beaulieuwijk in Machelen. De gemeente weigerde eerder een vergunning af te leveren, waarna bouwpromotor vorige week aangepaste plannen indiende. “Maar veel is er niet veranderd,” klinkt het bij enkele buurtbewoners.

Al sinds eind 2017 strijdt de buurt tegen de plannen van bouwpromotor Evillas uit Sint-Pieters-Leeuw om dertig appartementen neer te planten in de Beaulieuwijk. De buurt vreest  mobiliteitsproblemen en vindt het ook jammer dat een oude villa afgebroken wordt. In mei van vorig jaar hield de gemeente Machelen rekening met die bezwaren en weigertde een bouwvergunning af te leveren.

“Vorige week zijn er nieuwe plannen ingediend,” zegt buurtbewoner Wim Boulanger. “Evillas heeft alleen wat dossiers bijgevoegd die werden gevraagd en een verandering aan de woningen in de Pieter Schroonsstraat voorzien. Maar ze hebben volgens ons niet op alle bezwaren een antwoord gegeven.”

Bij wijze van protest hielden de buurtbewoners gisteren een stil protest tijdens een infosessie die Evillas organiseert over het project. “Het feit dat een beperkt aantal mensen mogen deelnemen aan de sessie die 30 minuten duurt, zegt alles. Evillas is helemaal niet begaan met de mening van de buurt. Het wil liefst zo weinig ruchtbaarheid en tegenwerking,” besluit Boulanger.

'Misleidend en fout'

Al is niet iedereen in de buurt tegen de plannen. De eigenaar van de villa die afgebroken wordt is van mening dat de villa niet van cultureel historisch belang is. "Er is bewust misleidende en foutieve informatie verspreid over de villa en het project. Samen met het woonproject wordt ook een heel groenplan uitgewerkt met onder meer groendaken, wandelpad en park in een gebied dat nu afgesloten en verloederd is."