Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Betoverend lichtspektakel in Kasteel van Groot-Bijgaarden

Betoverend lichtspektakel in Kasteel van Groot-Bijgaarden

Tot en met 20 maart kan je in het Kasteel van Groot-Bijgaarden ‘Nature Illuminated’ gaan bewonderen. Dat betoverende licht- en muziekspektakel hult het 12de eeuwse kasteeldomein in een sprookjesachtige sfeer, met de vier seizoenen als thema. “Hét ideale uitje om een donkere winterdag op te lichten”, klinkt het bij de organisatie.

Twee maanden lang zet ‘Nature Illuminated’ het park en kasteel uit de Vlaamse Renaissance in de schijnwerpers: de prachtige omgeving, de rode, schitterende bakstenen, de tuinen, de valbrug en de beeldhouwwerken: alles wordt verlicht met in totaal maar liefst 100.000 lichtbronnen. Het spektakel wil de natuur en haar elementen vieren.

“Natuur en harmonie vormen de rode draad”, klinkt het bij organisator Fever. “Plots beginnen flora en fauna te dansen, de natuur prikkelt alle zintuigen. Dankzij technologie komen geanimeerde bloemen tot bloei, ontpoppen virtuele knoppen aan de appelbomen van het park en zien bezoekers andere geanimeerde projecties in de tuinen."

De wandeling door het 14 hectare groot domein is zo’n twee kilometer lang en duurt een uur. Als je ‘Nature Illuminated’ wil bezoeken, kan je je tickets hier reserveren. Een Covid Safe Ticket is verplicht om toegang te krijgen.