feestzaalbever.jpg

Bever mag beginnen aan bouw feestzaal

zon 14 jul 2019

De gemeentediensten van Bever hebben groen licht gekregen om de feestzaal te bouwen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De zaal moet achter het gemeentehuis komen, maar de bouw ervan sleept al enkele jaren aan. Ook nu is het nog bang afwachten, want een buurtbewoner die eerder al beroep aantekende tegen de komst van de zaal, kan nog in beroep gaan.

De bouw van de gemeentelijke feestzaal in Bever loopt al zo’n 6 jaar aan. Nadat het eerst moest zoeken naar een geschikte plek, verbrak de gemeente de overeenkomst met intercommunale Haviland. Die zou de bouw op zich nemen, maar toenmalig burgemeester Luc Deneyer vond de kostprijs van 1 miljoen euro te veel. Bever kon dat bedrag met de helft verminderen door de feestzaal te laten bouwen door de werken te laten uitvoeren door de gemeentediensten.

De bouw liep nog eens zo’n twee jaar vertraging op doordat een buurtbewoner beroep aantekende tegen de beroepvergunning. Maar Bever mag nu toch met de werken starten. Wanneer de zaal klaar zal zijn, is niet bekend. Bever wil geen datum vastplakken op de oplevering. Bovendien kan de buurtbewoner nog eens in beroep gaan.