collectioneurs.jpg

Bezoek unieke privécollecties tijdens Erfgoeddag

zat 25 apr 2015

Zondag is het Erfgoeddag en die staat dit jaar in het teken van privécollecties. Meer dan 50 privéverzamelaars laten voor één keer het grote publiek kennismaken met hun eigen verzameling. KrisKras ging al eens op prospectie.

In Beersel is Raymond Debremaeker één van de deelnemende 'collectioneurs'. Hij heeft een gigantische verzameling miniatuurKevers én luciferdoosjes. Hij had tot voor kort ook een eigen Kever cabrio, maar die heeft hij met pijn in het hart weer verkocht. Als hij ermee rondreed, namen zo veel mensen foto's dat Raymond te veel vreesde voor een ongeval.

In Dilbeek stelt ook Lucienne Stoop haar privéverzameling tentoon tijdens de Erfgoeddag. Lucienne verzamelt vingerhoedjes, in alle kleuren, vormen en uit alle continenten. Ze heeft er nu al meer dan 400 en haar collectie groeit nog aan.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"29330","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"339","width":"610"}}]]

Benieuwd naar deze en andere verzamelingen van 'collectioneurs'? Neem dan zeker een kijkje op de website van Erfgoeddag om je parcours te plannen.