Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bijna 500 processen-verbaal tijdens actie 'Killers achter het stuur'

Bijna 500 processen-verbaal tijdens actie 'Killers achter het stuur'

Tijdens de actieweek 'Killers achter het stuur' werden bijna 500 processen-verbaal opgesteld. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. Het merendeel daarvan voor het gebruik van de GSM achter het stuur. Iedereen die geverbaliseerd werd, moet zich begin volgend jaar verantwoorden voor de politierechter.

Tussen 16 en 22 september controleerden alle lokale en federale politiediensten in onze regio intensief op het rijden onder invloed en het gebruik van de GSM of tablet achter het stuur. Wie betrapt werd kreeg tijdens de actie geen minnelijke schikking, zeg maar boete. Iets wat doorgaans wel het geval is.

"Iedereen die tijdens de actie geverbaliseerd werd, moet zich zonder uitzondering verantwoorden voor de politierechtbank. In totaal werden 443 processen-verbaal opgesteld voor GSM-gebruik en 31 processen-verbaal voor alcoholintoxicatie achter het stuur", zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

Bij de aankondiging van de actie zei het parket dat het voor iedereen een rijverbod zou vorderen. "De dossiers zullen worden behandeld op drie themazittingen in januari en februari 2020. De dossiers worden zowel door de politierechtbank van Halle als door de politierechtbank van Vilvoorde behandeld", aldus Blondeau.

Op het gebruik van een GSM achter het stuur staat een geldboete van 200 tot 2.000 euro en een bijkomend rijverbod van minimum 8 dagen tot maximaal vijf jaar.