Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Biogasinstallatie in Ternat verdwijnt

Biogasinstallatie in Ternat verdwijnt

Er is geen overnemer gevonden voor de biogasinstallatie in Ternat en dus zal de omstreden installatie verdwijnen. Bedoeling is dat de biogasinstallatie verkocht wordt via een veiling. Wellicht zal dat per onderdeel gebeuren. Zo meldt het Nieuwsblad. 

De biogasinstallatie op het erf van Rudy Bayens is altijd omstreden geweest. Buurtbewoners kloegen over geurhinder en vonden de installatie niet veilig.

De biogasinstallatie van de bvba Clean Energy werd afgelopen zomer uiteindelijk stilgelegd nadat de uitbater failliet ging. Clean Energy hoopte op een volledige overname en een doorstart, maar dat bleek ijdele hoop. En dus wordt de biogasinstallatie verkocht via een veiling. Het openingsbod voor de volledige installatie bedraagt 100.000 euro. Omdat het haast onmogelijk is om de volledige installatie te kopen en ergens anders neer te poten, zal die wellicht per stuk verkocht worden. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld bieden op een mengbunker en een gasfakkel. Bieden kan van 24 tot en met 31 mei. Op maandag 28 mei is er een kijkdag. (Bron: Het Nieuwsblad)