Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

BOB-campagne gaat van start

BOB-campagne gaat van start

Vandaag start de jaarlijkse BOB-campagne. Die duurt tot en met 3 februari 2020. Zowat alle politiezones houden tijdens de campagne grote en kleinere controleacties op alcohol in het verkeer. Dat kan zowel overdag, 's nachts als 's nachts zijn.

De komende weken komen er aansluitend op de BOB-campagne ook provinciaal gecoördineerde controles op rijden onder invloed in samenwerking met de geïntegreerde politie  en parket. "Om de ongevalscijfers opnieuw verder te doen dalen zijn bijkomende inspanningen en een meer diepgaande mentaliteitswijziging nodig. Met BOB aan boord, kunnen de feesten veilig verlopen", besluit provinciegouverneur Lodewijk De Witte. De BOB-campagne zal niet alleen focussen op alcohol, maar ook op het gebruik van de GSM achter het stuur.

De provinciale ongevalscijfers uit 2019 geven aan dat in ongeveer één verkeersongeval op tien de chauffeur onder invloed reed. Uit de recente cijfers van het VIAS-institute blijkt dat gemiddeld 1,9% van de Belgische chauffeurs tijdens controles een promillage test dat hoger is dan de wettelijke limiet. In vergelijking met de voorgaande jaren is dat een daling van het aantal overtreders ondanks het gestegen aantal ademtesten de afgelopen jaren.