Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bouwplannen vzw Levenslust drastisch afgeslankt

Bouwplannen vzw Levenslust drastisch afgeslankt

De vzw Levenslust, op de grens van Lennik en Schepdaal, past haar bouwplannen drastisch aan. Het aantal wooneenheden zakt van 325 naar 70 en er komen geen 4 bouwlagen maar 3. Daarmee komt Levenslust tegemoet aan de eisen van omwoners die zich tegen de uitbreidingsplannen hadden verzet. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Levenlust wil zijn kasteeldomein omvormen tot een woongebied. In eerste instantie zouden daarbij 325 nieuwe zorgeenheden worden gebouwd en het huidige kasteel zou worden uitgebreid met een hotel, restaurant en een revalidatiecentrum. 

Vorig jaar weigerde de provincie nog een stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van een nieuw administratief centrum na een klacht van één van de buren.

Volgens het gemeentebestuur van Lennik, dat de plannen aanpaste in samenwerking met het studiebureau Arcadis, wordt de site uitgebreid zonder hinder voor de buurt. Daarbij wordt ook de waardevolle ijskelder op de site behouden.Ook zal het niet mogelijk zijn om samen met een externe partner een economische activiteit op het terrein uit te bouwen.

De gemeenteraad keurde het nieuwe ruimtelijke uitvoeringsplan intussen al goed. Het buurtcomité reageert afwachtend en wil het dossier eerst goed bestuderen.