Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brouwerij Palm scheldt horecahuurders één maand huur kwijt

Brouwerij Palm scheldt horecahuurders één maand huur kwijt

Brouwerij De Palm, De Hoorn (Steenhuffel) en Rodenbach (Roeselare) doet een geste naar de uitbaters van de meer dan honderd horecazaken die ze verhuurt. Naar aanleiding van het coronavirus en de sluiting van alle horecazaken scheldt NV Palm al die zaken één maand huur kwijt. Op die manier wil de brouwerij ademruimte geven aan haar huurders en alles in het werk stellen om de sector doorheen de crisis te helpen.

Brouwerij Palm, De Hoorn & Rodenbach stelde sinds 2 maart al heel wat nieuwe regels op omwille van het coronavirus. De hygiënemaatregelen zijn verscherpt, net zoals de verplichte omgangsvormen. Er wordt zoveel mogelijk van thuis uit gewerkt.

De brouwerij voelt zich ook verantwoordelijk voor haar vele partners in de sector en als familiebedrijf ook zeker voor de meer dan 100 horecazaken die ze verhuurt. Daarom scheldt ze alle huurders die normaal trouw en op tijd de pacht betalen voor één maand de huur kwijt. Met die geste wil de brouwerij haar huurders moed geven en hen een warm hart onder de riem steken. De financiële gevolgen van deze beslissing zullen voor de helft gedragen worden door Palm NV en voor de helft door Diepensteyn NV uit Steenhuffel.