Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brussels Airlines opereert voorlopig vanuit Luik en Deurne

Brussels Airlines opereert voorlopig vanuit Luik en Deurne

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal vanaf vandaag opnieuw vluchten uitvoeren. Brussels Airlines heeft daarover een akkoord uitgewerkt met de regionale luchthavens van Luik en Antwerpen. 

Woensdag werden er al vijf langeafstandsvliegtuigen naar Afrika gestuurd om daar gestrande passagiers terug te vliegen. Die zullen landen op verschillende Europese luchthavens.

Vandaag zullen 44 Europese vluchten van Brussels Airlines vertrekken vanuit Luik en 20 vluchten vanuit de Antwerpse luchthaven. Dat aantal wordt vrijdag opgetrokken tot 95. Brussels Airlines zal dus ongeveer een derde van de vluchten kunnen uitvoeren die het voor de volgende dagen voorzien had.

Voor Brussels Airlines is zo’n verhuizing echter geen sinecure. Brussels Airlines heeft daar, in tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen, geen infrastructuur. Brussels Airlines roept op om vooral de website van de luchtvaartmaatschappij goed in de gaten te houden. Wie een ticket heeft tot 28 maart kan een gratis terugbetaling krijgen. De luchthaven in Zaventem blijft in ieder geval tot en met vrijdag gesloten.