Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brussels Airport wint award voor snelle heropbouw na de aanslagen

Brussels Airport wint award voor snelle heropbouw na de aanslagen

Brussels Airport Company heeft de IFM-award gewonnen. De Infrastructure Facility Management Award is een prestigieuze prijs in de sector van facilities die toegekend wordt aan het meest innovatieve bedrijf in de sector. Brussels Airport kreeg de prijs voor de snelle heropbouw van de vertrekhal na de aanslagen van 22 maart.

De infrastructuurafdeling van Brussels Airport stond na de aanslagen van 22 maart voor een aartsmoeilijke opdracht. Er moest immers een manier gevonden worden om opnieuw zo snel mogelijk passagiers te ontvangen. Omdat meteen duidelijk was dat de vertrekhal een tijdje buiten dienst zou zijn, moest eerst een tijdelijke constructie opgebouwd worden en tegelijkertijd moesten ook de renovatiewerken van de vertrekhal aanvatten.

Bijna 300 mensen wisselden dag en nacht af om het project snel en kwaliteitsvol af te ronden. Uiteindelijk slaagde het team erin om op 1 mei, amper 40 dagen na de aanslagen, de activiteiten in de vertrekhal te laten hervatten. Deze award is een mooie erkenning voor de uitzonderlijke prestatie van het hele team.