Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brussels bedrijf Pitagone ontwikkelt alternatief voor betonblokken

 

Brussels bedrijf Pitagone ontwikkelt alternatief voor betonblokken

Pitagone, een Brussels bedrijf, heeft een mobiele barrière ontwikkeld die terroristen moet tegenhouden als die met vracht- of bestelwagens in een mensenmassa willen rijden. Het veiligheidssysteem zal dit weekend gebruikt worden in Sint-Genesius-Rode waar meer dan 10.000 bezoekers verwacht worden voor de rommelmarkt. 

Steeds vaker rijden terroristen met vracht- of bestelwagens in op de menigte. Denk maar aan Nice, Berlijn en recent nog Barcelona. Om de veiligheid van de bezoekers op drukke evenementen te garanderen worden regelmatig betonblokken ingezet. Een Brussels bedrijf heeft nu een alternatief ontwikkeld voor die soms moeilijk inzetbare betonblokken.

Het gaat om speciale stalen barrières die nu gecommercialiseerd worden onder de naam ‘F11’. Het gaat om een zeer flexibel systeem dat zeer gemakkelijk te plaatsen is. De anti-ram-barrières worden nu al in Frankrijk, Spanje en Zweden ingezet om openbare plaatsen te beveiligen. Maar dit weekend kan je ze dus ook bewonderen in Sint-Genesius-Rode tijdens de rommelmarkt. (beelden Bruzz)

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.