Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeester Vilvoorde wil radicale aanpak drugsprobleem

Burgemeester Vilvoorde wil radicale aanpak drugsprobleem

Burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde wil het drugsprobleem in zijn stad harder aanpakken. In een jaar tijd werden in Vilvoorde al 4 cannabisplantages opgerold. Te veel, zegt Bonte, die de gebouwen waar bijvoorbeeld cannabis wordt gekweekt, in beslag wil kunnen nemen. 

Vorig jaar werden in Vilvoorde 4 wietplantages opgerold. In een woning aan de Houtemsesteenweg werd een plantage van 875 cannabisplanten opgerold en in een huis aan de Hellingstraat ging het om 375 plantjes.

Voor burgemeester Hans Bonte is de maat vol. Hij wil gebouwen waar cannabis wordt gekweekt, in beslag kunnen nemen. Volgens Bonte zijn die mogelijkheden er, maar worden ze gewoon niet toegepast. Indien nodig zal de Vilvoordse burgemeester zelf een wetsvoorstel indienen om het probleem aan te pakken. 

De maatregel moet vooral een afschrikkend effect hebben, zowel voor eigenaars die zelf in een dergelijk pand wonen als voor eigenaars die hun woning verhuren, maar de huurders zomaar hun gang laten gaan. Bonte liet de korpschef alvast een analyse maken van alle recente drugszaken.