Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeesters Halle-Vilvoorde eisen 'urgentieprogramma' voor mobiliteit

Burgemeesters Halle-Vilvoorde eisen 'urgentieprogramma' voor mobiliteit

Het Toekomstforum Halle-Vilvoorde, de koepel van burgemeesters van Halle-Vilvoorde, eist dat de overheden in ons land eindelijk de grote mobiliteitsproblemen in deze regio aanpakken. Die dreigen de grote troeven van Halle-Vilvoorde in ernstige en bedreigende concurrentienadelen te veranderen. 

Intensief mobiliteitsprogramma nodig

Volgens het Toekomstforum heeft Halle-Vilvoorde dringend nood aan een intensief mobiliteitsprogramma voor Halle-Vilvoorde. "Dat programma zal hoe dan ook moeten inzetten op een EN–EN beleid, waarbij alle vervoersmodi substantieel versterkt worden, en op een slimme complementariteit van die vervoersmodi : autoverkeer, vrachtverkeer, openbaar vervoer, fiets-en voetgangersverkeer", luidt het in een persmededeling.

Dat intensief mobiliteitsprogramma moet volgens de burgemeesters minstens volgende zaken omvatten: de versnelde uitvoering van de plannen voor de optimalisatie van de Noorderring, de omvorming van de A12 en de A8 (doortocht Halle) tot volwaardige autosnelwegen zonder gelijkgrondse kruisingen, de verbetering van de doorstroming en de aansluitingen op de Brusselse Ring van de grote invalswegen: N6, N8 en N9 en de rondweg rond Asse, de aanleg van een betere ontsluiting voor de luchthaven van Zaventem en de versnelde realisatie door De Lijn van de 3 tramlijnen van het BrabantNet.

"Dit signaal kan niet genegeerd worden"

Voka - Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde schaart zich volledig achter de eisen van de burgemeesters. “De mobiliteitsproblemen in onze regio overstijgen het lokaal belang”, zegt algemeen directeur Paul Hegge. “Onze regio en het Brusselse Gewest trekken werknemers aan vanuit heel Vlaanderen. Die komen bijna allemaal door Halle-Vilvoorde, of het nu me de auto is, de trein of in de toekomst met een van de nieuwe tramverbindingen. Daarnaast zijn deze mobiliteitsmaatregelen en de snelle fietsverbindingen ook zeer nuttig voor beter verkeer binnen deze regio.“

Voka is ook verheugd dat de burgemeesters zich samen uitspreken voor de aanpak van enkele dossiers die al zeer lang aanslepen. “Dit signaal kan niet genegeerd worden. Hopelijk kunnen we ook buiten onze regio nog meer medestanders vinden om de mobiliteitsproblemen waar heel Vlaanderen mee geconfronteerd wordt, op te lossen.” klinkt het nog bij Paul Hegge.