Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeesters Vlaamse Rand blijven pleiten voor gebruik Corona Safe Ticket

Burgemeesters Vlaamse Rand blijven pleiten voor gebruik Corona Safe Ticket

Vanaf vandaag wordt in Brussel het gebruik van het Covid Safe Ticket uitgebreid. Wie op café of restaurant wil, zal moeten kunnen aantonen dat hij of zij gevaccineerd is, een herstelcertificaat heeft of recent een negatieve PCR-test aflegde. De gemeenten in de Vlaamse Rand mogen vanuit de Vlaamse regering geen Covid Safe Ticket gebruiken, maar sommige besturen blijven daar vragende partij voor.

 

In Brussel wordt het Covid Safe Ticket alvast de komende drie maanden ingezet in horecazaken, bij evenementen, in sport- en nachtclubs, zorginstellingen en tijdens beurzen en congressen. Wallonië volgt vanaf 1 november. In Vlaanderen wordt het gebruik van het Covid Safe Ticket niet uitgebreid. “We willen geen pasjesmaatschappij en de vaccinatiegraag is overal voldoende hoog”, argumenteerde de Vlaamse regering die beslissing. Maar in de Vlaamse Rand denken ze daar anders over. "

De stad Vilvoorde en de gemeenten Wemmel en Drogenbos onderzoeken hoe ze de beslissing van de regering kunnen omzeilen door bijvoorbeeld een burgemeestersbesluit uit te vaardigen. Daarmee kunnen ze het gebruik van het Ticket niet verplichten, maar wel mogelijk maken. De besturen vinden de vaccinatiegraad op hun grondgebied nog onvoldoende hoog en krijgen ook regelmatig Brusselaars over de vloer, bijvoorbeeld in sportclubs.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.