Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Buurtbewoners afrit Beersel misnoegd over afsluiting straat

Buurtbewoners afrit Beersel misnoegd over afsluiting straat

Aan de afrit van de Ring rond Brussel in Beersel wordt een woonstraat afgesloten. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is het onveilig dat bestuurders die vanuit Halle komen en de afrit nemen recht de Nering inrijden. Buurtbewoners zijn het daar niet mee eens. Ongelukkig in de hele zaak is dat zij de beslissing via de media moesten vernemen.

 

Wanneer je op de Binnenring vanuit Halle de afrit Beersel neemt, kom je aan het eind van de afrit uit op een gewone woonstraat: de Nering. Onveilig, vindt het Agentschap Wegen en Verkeer. Niet waar, vinden de buurtbewoners. Zij begonnen een petitie. “Deze situatie bestaat al 45 jaar en er zijn nooit problemen geweest,” aldus Francis Momaert. “Meer nog: als iedereen nu via het Kasteel van moet Beersel moet rijden, is dat nog gevaarlijker.

Dat kruispunt tussen de Nering en de Beerselsestraat is gewestelijk, dus burgemeester Hugo Vandaele (CD&V) heeft er niet veel over te zeggen. Toch wil hij een inspanning leveren om de buurt veiliger te maken. “We willen het punt tussen de Nering en de Lotstraat veiliger maken door chauffeurs er trager te laten rijden en door de brede trechter die daar vandaag is te versmallen.”