Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Centrum Dilbeek krijgt grondige facelift

Centrum Dilbeek krijgt grondige facelift

Het centrum van Dilbeek zal er over enkele jaren volledig anders uitzien. De gemeenteraad heeft een masterplan goedgekeurd om alle straten rond het gemeentehuis en de vijver heraan te leggen. Daarbij staat de zwakke weggebruiker centraal. Het plan stuit wel al op protest bij enkele winkeliers.

Burgemeester Willy Segers noemt het alvast een historische beslissing want het is een denkoefening waar men al jaren mee bezig is en dat nu resulteerde in een zogenaamd beeldkwaliteitsplan.  Dat voorziet geen parking meer in het centrum, maar een autoluw plein waar kan gespeeld worden en waar plaats is voor terrasjes en evenementen. Ook de straten rond het gemeentehuis en de vijver zullen een grondige facelift krijgen.

Volgens burgemeester Segers zal het doorgaand verkeer zoveel mogelijk uit de kern geweerd worden waardoor de zwakke weggebruiker meer ruimte krijgt.    Anderzijds moet het centrum ook wel voor de auto bereikbaar blijven. Het zogenaamde 'Masterplan Dilbeek Kern' werd vanavond op 1 gemeenteraadslid na unaniem goedgekeurd door meerderheid én oppositie.

In het centrum staan er ook  foto’s die de inwoners warm moeten maken voor het plan. Maar de winkeliers in de Verheydenstraat maken zich intussen zorgen.  Zo vindt slager Gino Verbussel het geen goeie zaak dat het aantal parkeerplaatsen in de straat verminderd wordt.  Dagblandhandelaar Micheline Gizzarelli maakt zich dan weer zorgen over de duurtijd van de werkzaamheden.  Maar de burgemeester verzekert nog dat er uitvoerig overleg zal zijn. Als alles volgens plan verloopt, zullen de werkzaamheden over 2 jaar van start gaan.