lekker_eten_na_een_maagverkleining.jpg

Chirurge uit Asse schrijft eerste kookboek voor patiënten na een maagverkleining

vrij 16 jan 2015

Kristel De Vogelaere uit Asse, die in het UZ Brussel werkt als chirurge in vermageringsingrepen, wil het taboe taboe rond obesitas doorbreken. Daarom schreef ze het unieke boek 'Lekker eten na maagverkleining', het eerste kookboek voor mensen die een maagverkleining hebben laten uitvoeren. 

 

Obesitas wordt ook in België een steeds groter probleem. Als gespecialiseerde chirurge in vermageringsingrepen in het UZ Brussel komt Kristel De Vogelaere dagelijks in contact met mensen die worstelen met hun gewicht. Een chirurgische ingreep kan helpen, weet zij, maar mag geen eindpunt zijn. Patiënten moeten ook na de ingreep de nodige begeleiding krijgen om gezond te eten en te leven.

Maar net in die opvolging knelt nu het schoentje, merkte de chirurge. Om haar patiënten tips te geven over gezond en aangepast koken na een maagverkleining wou Prof. De Vogelaere eerst een brochure schrijven die ze tijdens haar consultaties kon meegeven met haar patiënten. De brochure is uitgegroeid tot het unieke educatief kookboek 'Lekker eten na maagverkleining'.