cc_zaventem.png

Cultuurcentrum zet Zaventem in beweging

vrij 27 maa 2015

De Zaventemse schepen van Cultuur roept haar inwoners op om mee na te denken over hun nieuwe cultuurcentrum. Dat wordt op dit moment gebouwd op de voormalige Suchardsite. 

 

Zaventem zal binnenkort beschikken over een volwaardig cultuurcentrum met een grote theaterzaal, een polyvalente zaal, een softsportzaal, een bibliotheek en verschillende vergaderlokalen.  De opening is voorzien in 2017. Bij het ontwerp van het gebouw werd de gebruiksvisie zo ruim mogelijk gehouden. op die manier kan de gemeente een geheel eigen invulling geven aan haar nieuwe cultuurtempel.

Schepen van cultuur Ingrid Holemans wil de inwoners van Zaventem zo veel mogelijk inspraak geven. Daarom start de gemeente met een enquête en een inspraakmoment.   

'Met een enquête willen we een beter beeld krijgen van wat de Zaventemnaren vandaag al beleven op vlak van cultuur en wat ze in de toekomst graag in het nieuwe cultuurcentrum willen zien gebeuren. Aan de hand van antwoorden op de 12 vragen uit de enquête willen we weten wat de verwachtingen zijn over het nieuwe cultuurcentrum. Zo kunnen we daarop inspelen en voor elk wat wils brengen.' licht Ingrid Holemans toe. 

De cultuurdiensten stellen vast dat er veel interesse is voor de enquête. Daarom wordt de indienperiode van de inzendingen verlengd tot 13 april 2015. De enquête is digitaal beschikbaar via www.zaventem.be. Er liggen ook papieren versies ter beschikking bij de  gemeentelijke diensten.