Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dan toch een vaccinatiecentrum in Zaventem

Dan toch een vaccinatiecentrum in Zaventem

Er komt dan toch een vaccinatiecentrum in Zaventem, namelijk in het Sint-Jozefscentrum. Binnen de eerstelijnszone Druivenstreek is beslist om twee vaccinatiecentra te behouden. Het andere centrum komt in Tervuren.

Nu het vaccinatiecentrum De Maalderij gesloten is en het Agentschap Zorg en Gezondheid alle 65-plussers uitnodigt voor een boostervaccinatie, behoudt de eerstelijnszone Druivenstreek toch twee vaccinatiecentra. Inwoners van Overijse en Hoeilaart moeten naar Tervuren, inwoners uit Zaventem Kraainem en Wezembeek-Oppem naar het Sint-Jozefscentrum in Zaventem.“Nabijheid, dicht bij de burgers, vinden we heel belangrijk”, zegt burgemeester Ingrid Holemans. “Het is en blijft belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren.”

Het vaccinatiecentrum is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Een deel van de parking op de Groenstraat zal worden voorbehouden voor wie met de wagen komt. De streefdatum voor de opening van het vaccinatiecentrum Zaventem is 15 november.

Foto: Google Maps

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.