big_5_groene_vallei.jpg

De big 5 van de Groene Vallei

zon 18 jan 2015

De bever, het ree, de vos, de havik en de ijsvogel vormen voortaan de Big 5 van De Groene Vallei. Dat hebben ongeveer 100 natuurliefhebbers uit Herent, Kampenhout, Kortenberg en Steenokkerzeel zaterdag beslist.

De Groene Vallei is een groot en divers gebied met moerassen, bossen, graslanden, landbouw en weidse vergezichten tussen Leuven, Brussel en Mechelen. De 12-jarige Merlijn L'Amiral had vorig jaar een geweldig idee. Het hele jaar lang trok hij er wekelijks op uit met een filmcamera, wildcamera en fototoestel om op zoek te gaan naar de vijf meest tot de verbeelding sprekende diersoorten in Midden-Brabant. De 'Big 5' van de Groene Vallei zeg maar. 
 
Hij deelde de vaak indrukwekkende beelden op een een speciale Facebookpagina. Fans volgden welke dieren hij in beeld bracht. Vorige maand vond er al een eerste verkiezing plaats om 20 dieren te nomineren. Zaterdagavond organiseerde Natuurpunt dan de verkiezing van de 'Big 5' en dat zijn dus de bever, het ree, de vos, de havik en de ijsvogel geworden.