Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Groef neemt opnieuw zijn intrek in gemeentehuis Machelen

De Groef neemt opnieuw zijn intrek in gemeentehuis Machelen

In Machelen was het gisteren de eerste officiële werkdag van Jean-Pierre De Groef als herrezen burgervader van Machelen. Hij is niet van plan om zijn sjerp snel weer uit handen te laten glippen. "Er staat geen leeftijdsgrens op het burgemeesterschap", aldus De Groef. "Het is de bedoeling dat deze coallitie langer dan drie jaar samenwerkt."

18 jaar lang was Jean-Pierre De Groef burgemeester van Machelen, tot hij in 2018 opzij werd geschoven. Zijn toenmalige coalitiepartner CD&V sloot een verbond met N-VA en Open-VLD, maar N-VA trok de stekker uit die coallitie na aanhoudend gekibbel binnen de CD&V. N-VA ging daarop in zee met het kartel Samen Vooruit van Jean-Pierre De Groef. Steve Claeys warmde de burgemeesterszetel de voorbije maanden op, nu is De Groef opnieuw aan zet.

“Steve heeft dat goed gedaan. We hadden voor de continuïteit afgesproken dat hij de eerste zes maanden burgemeester zou zijn. Hij kent de dossiers uit het verleden", vertelt De Groef. "Intussen heb ik mij ingewerkt en kan ik nu de taak van burgemeester terug volledig opnemen. We hebben symbolisch de sleutel van het bureau van de burgemeester al overgedragen."

De voorbije jaren leed Jean-Pierre een rustiger leven. Fractieleider in de oppositie valt niet te vergelijken met de hectische job van burgemeester. "Het was een rustigere periode, maar dat was niet zoals ik het zelf gepland had. Ik ging met pensioen en had veel meer tijd. Mijn echtgenote was daar blij mee, maar zij zal zich wel aanpassen aan mijn drukkere leven, net als mijn honden", aldus De Groef. 

De Groef wil het werk dat hij geleverd heeft in Machelen niet laten teloorgaan. Hij is nu 64 maar eigen naar zeggen nog lang niet uitgeblust. "Er is een afspraak met onze coallitiepartner dat we dit niet voor een beperkte periode van drie jaar hebben opgezet“, aldus De Groef. "We hebben een goede, vernieuwde ploeg waar we nog een tijdje mee willen doorgaan."