Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"De Kever zal altijd blijven bestaan"

"De Kever zal altijd blijven bestaan"

In de Mexicaanse stad Puebla kwam er woensdag een einde aan een bijzonder tijdperk. In de Volkswagenfabriek in Mexico rolde namelijk de allerlaatste Kever van de band. Ook in onze regio is de auto na al die jaren nog zeer geliefd.

De Kever werd meer dan 80 jaar geproduceerd en groeide uit tot één van de meest iconische automodellen ter wereld. Wannes De Cloe uit Sint-Pieters-Leeuw heeft zijn exemplaar uit 1969 al drie jaar.

"Het was niet meteen liefde op het eerste gezicht. Ik heb mijn Kever gekocht om meer mechanica te leren. De bedoeling was er aan te sleutelen en na een jaar te verkopen. Maar dat lukte niet. Intussen ben ik er verliefd op geworden en heb ik er al veel mee gereisd. Samen hebben we al heel wat avonturen beleefd", zegt De Cloe.

Samen met Niko De Wolf uit Elingen trekken ze straks met een Kever door Frankrijk. Het automodel, waar zo'n 20 miljoen exemplaren van zijn gemaakt, is niet meer weg te denken uit hun leven. Niet alleen bij hen denken ze.

"Ik denk dat de Kever altijd zal blijven bestaan. De community wereldwijd is ontzettend groot. Ik ben er zeker van dat de Kever nooit uit het straatbeeld verdwijnen", besluit De Wolf.