derooverstadion3.jpg

Deroover-stadion Machelen onder sloophamer

don 7 apr 2016

In Machelen is vandaag begonnen met de afbraak van het Jean-Baptiste Derooverstadion. De infrastructuur was in slechte staat en moest dringend gerenoveerd worden. Maar het gemeentebestuur heeft andere plannen met de site en dus gaan de tribune, de kantine en de kleedkamers onherroepelijk tegen de vlakte. 

Het Jean-Baptiste Derooverstadion, genoemd naar de toenmalige burgemeester van Machelen, werd eind jaren 60 gebouwd. Hier werd gevoetbald en atletiek beoefend maar nu wordt er definitief een streep getrokken onder een stukje Machelse geschiedenis.  “In de plaats komt er een vrijetijdscentrum voor verschillende sporten en activiteiten. Er komt een kantine voor de voetbal en de atletiek, er komen nieuwe douches en een evenementenplein. Ook de tennisvelden worden aangepakt. Het is dus echt een heel ambitieus plan", verduidelijkt schepen Dirk De Wulf .  

De voorbereidende planning heeft lang geduurd maar vandaag zijn de werken eindelijk gestart. Vermoed wordt dat de bouw van het nieuwe vrijetijdscentrum zo’n 3 jaar zal duren.