peuter_unsplash.jpg

Dilbeek geeft extra subsidies aan kinderopvanginitiatieven

zon 10 apr 2022

De gemeente Dilbeek reikt extra subsidies uit om het tekort aan plaatsen in de kinderopvang weg te werken. De komende vier jaar is 400.000 euro voorzien om nieuwe initiatieven een financieel duwtje in de rug te geven en ook reeds bestaande kinderopvang te helpen.

 

“De vraag naar kinderopvang voor baby’s en peuters is vandaag veel groter dan het aanbod. Er zijn weinig starters en bestaande initiatieven geven aan dat het financieel soms moeilijk haalbaar is,” laat schepen van Welzijn Walter Zelderloo (Open VLD) optekenen. In Dilbeek vindt slechts 35 procent van de kinderen een plek in de kinderopvang, dat is 10 procent minder dan het Vlaams gemiddelde.

Met het nieuwe reglement kunnen startende kinderopvanginitiatieven rekenen op een eenmalige subsidie van 1.000 euro per opvangplaats. Reeds bestaande kinderopvangorganisaties worden ondersteund met een jaarlijkse werkingssubsidie van 250 euro of 500 euro per kind. “Zo willen we tonen dat we de maatschappelijke rol van de organisatoren van kinderopvang erkennen en waarderen,” aldus schepen Zelderloo. “Bovendien investeren we zo ook mee in de kwaliteit van de opvang.”