blauwezone_dilbeek.jpg

Dilbeek zegt nee tegen parkeerkaart voor handelaars

woe 6 okt 2021

In Dilbeek pleiten enkele handelaars voor een eigen parkeerkaart in de blauwe zone in het centrum. Nu moeten ze regelmatig boetes betalen omdat ze hun schijf niet op tijd verzetten. De gemeente heeft weinig oren naar de vraag van de handelaars. 

Recent werd de parkeertijd van de blauwe zone in het centrum van Dilbeek op enkele plaatsen aangepast. Voor een uitgebreid etentje of enkele diensten bij de kapper is die tijd echter te kort. Ook kunnen de handelaars en hun personeel zelf niet parkeren in de blauwe zone. Ze vragen dan ook een parkeerkaart, maar dat ziet de gemeente Dilbeek niet zitten. Zij begrijpen de vraag van de handelaars niet.

“Hun voorstel gaat in tegen het doel van de blauwe zone om voldoende plaats voor klanten te creëren”, zegt schepen van Mobiliteit Stijn Quaghebeur. “En als je het aan handelaars toestaat, moet je het ook aan leerkrachten toestaan. Er zijn namelijk een aantal scholen in de buurt. Wat als dokters ook een parkeerkaart vragen? Na verloop van tijd staat heel het winkelcentrum weer vol geparkeerd met wagens die niet voor klanten bestemd zijn.”