Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

DJ-school in Melsbroek boomt: 'met dank aan Tomorrowland'

DJ-school in Melsbroek boomt: 'met dank aan Tomorrowland'

Heel wat activiteiten in de culture sector worden door corona teruggeschroefd of geannuleerd, terwijl in Melsbroek DJ-school ‘Begin To DJ’ aan het boomen is. Zaakvoerder Joeri Broos gaf vijf jaar les in een kleine studio in Kortenberg, maar verhuisde naar een grotere locatie in Melsbroek, omdat iedereen DJ wil worden. “Met dank aan Tomorrowland.”

Almaar meer jongeren en volwassenen schrijven zich in de school van Joeri in om DJ-workshops te volgen. “De jeugd fixeert zich op de DJ’s van bijvoorbeeld Tomorrowland,” verklaart Joeri het succes, “ze zien die mannen op een groot podium staan en willen dat zelf ook.”

Joeri gaf zijn eigen dochter alvast de DJ-microbe met succes door. Amber Broos is 18 en draait onder meer muziek op Studio Brussel. Ze coacht ook toekomstige DJ’s in de school van haar vader. Daarbij staat de persoonlijke aanpak centraal. “We vinden dat heel belangrijk,” legt Amber uit. “We hebben ook een hand-on leermethode. Je leert dus niet alleen de theorie, je kan ook experimenteren en vanalles uittesten.”

Grooves en mash-ups zie je maandag in het nieuws op RINGtv.