Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dodelijke schietpartij in Hofstade

Dodelijke schietpartij in Hofstade

De politie heeft vanmorgen een man doodgeschoten in de buurt van het warenhuis van Spar aan de Tervuursesteenweg in Hofstade, op de grens met Mechelen. Voor de schietpartij heeft de man mensen aangevallen met een mes. Twee van hen liepen steekwonden op.

Aan de schietpartij is wel heel wat aan vooraf gegaan, dat vertelt het parket van Antwerpen. "De man heeft vanochtend eerst zijn partner gestoken met een mes, is dan weggevlucht en heeft onderweg nog andere mensen verwond," zegt Nele Poelmans van het parket.

De man zette zijn tocht verder richting een SPAR-supermarkt in Hofstade en heeft daar ook mensen bedreigd."Het is niet duidelijk of ind de winkel ook gewonden gevallen zijn, dat moet het onderzoek verder uitwijzen. Nadien is de man de winkel buitengegaan en heeft op de Tervuursesteenweg een voorbijrijdende fietser met het mes aangevallen, " aldus Poelmans.

De man zou twee messen op zak gehad hebben. Verschillende politieploegen probeerden de man te overmeesteren. "Daarbij zijn meerdere schoten gelost. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar hij overleed vrijwel meteen aan zijn verwondingen. Het gaat om een 34-jarige man die gekend is bij politie en parket," besluit parketwoordvoerster Nele Poelmans.

Zaak wordt verder onderzocht
Voor welke feiten de man gekend is bij justitie, wou het parket niet kwijt. Op het appartement van de man heeft de politie een afscheidsbrief gevonden. Het gerechtelijk onderzoek loopt nog.Dat moet onder meer uitmaken of de agenten geschoten hebben vanuit wettige zelfverdediging.

"Het onderzoek is in handen van de onderzoeksrechter en het Comité P. In de loop van de dag hebben ze samen met het parket, labo en wapendeskundige de plekken al onderzocht, maar voor conclusies is het nog veel te vroeg," zegt Nele Poelmans.

De stad Mechelen en hulpverleners heeft de buurtbewoners, nabestaanden en ooggetuigen bijgestaan met psychosociale hulp. Het parket van Antwerpen is ook nog op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden op het gratis nummer 0800/30 300

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.