werken.jpg

Doet komst mega outlet in Klabbeek Halse handelaars de das om?

woe 11 mei 2022

In Klabbeek, net over de grens met Halle, verrijst 'Les Quartiers des Confluents', een nieuwe wijk van maar liefst 10 hectare groot. Er komen wooneenheden, een recreatiecentrum, een landbouwzone, maar ook een grote outlet mall. In het winkelcentrum zullen oudere collecties van merkkledij met korting worden verkocht. Doel is om 1,7 miljoen mensen per jaar over de vloer te krijgen. Mogelijk is dat extra concurrentie voor de Halse winkeliers? 

TOM zal de outlet mall heten: de Tubize Outlet Mall. Het wordt een verzameling van meer dan 80 merkkledingwinkels, waar voorraden van eerdere collecties met fikse kortingen worden verkocht, zoals in Maasmechelen Village. En dat op enkele kilometers van het Halse stadscentrum, waar de leegstand in de winkelstraten al jaren een zorgenkind is.

Toch maakt Johan Servé, schepen van Lokale Economie, zich geen zorgen over de concurrentie. “Outlet is nog altijd totaal iets anders dan de zaken die je in Halle vindt. De handelaars zijn er wel mee bezig, maar samen met hen en samen met de centrummanager en het stadsbestuur werken wij verder aan onze bruisende binnenstad. Er komen opnieuw vier nieuwe panden bij terwijl er het afgelopen jaar zeven nieuwe zaken bijgekomen."

De Outlet Mall zou eind 2023 of begin 2024 de deuren openen.

Meer straks in ons nieuws.