Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Doodgewaande Vilvoordse Syriëstrijder veroordeeld tot vijf jaar cel

 

Doodgewaande Vilvoordse Syriëstrijder veroordeeld tot vijf jaar cel

Een man uit Vilvoorde is veroordeeld tot vijf jaar cel voor deelname aan terroristische activiteiten. Hij trok in 2013 naar Syrië en zou daar een jaar later om het leven gekomen zijn, maar zijn dood werd nooit officieel vastgesteld.

 

De beklaagde was op 17-jarige leeftijd naar het front getrokken, samen met een schoolvriend die contacten had met een Brussels netwerk dat actief leden ronselde voor de jihad. Het vertrek van de jongen kwam pas aan het licht toen de school zijn ouders contacteerde, omdat hun zoon al een paar dagen afwezig was.

Hij bleek dus naar Syrië vertrokken te zijn en vocht er mee aan de zijde van IS. In 2014 kregen zijn ouders te horen dat hij overleden was, maar de dood van de jongen werd nooit officieel vastgesteld. Het federaal parket vervolgende hem dan ook voor zijn deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering. Dat mondde uit in een effectieve celstraf van 5 jaar. De rechter sprak zijn onmiddellijke aanhouding uit.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.