Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dreiging op Zaventem is ‘niet concreet’

Dreiging op Zaventem is ‘niet concreet’

Woensdagavond werden de veiligheidsdiensten gealameerd over 2 bommeldingen voor 2 vluchten die moesten landen op Zaventem. De meldingen werden zeer ernstig genomen. Beide toestellen zijn intussen echter veilig geland. "Op dit moment is er geen concrete dreiging. Er komen ook geen extra veiligheidsmaatregelen", dat verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. .

De informatie over de bommeldingen bereikten de veiligheidsdiensten via een sociale media. Eén melding kwam via een twitteraccount in ons land, het andere via een account in de Verenigde Staten. Omdat het om verschillende bronnen ging, namen de internationale veiligheidsdiensten het zekere voor het onzekere. Meteen werd het medisch rampenplan op Zaventem afgekondigd.

Die ongerustheid bleek achteraf gelukkig nergens voor nodig. Het kabinet van minister Jambon verklaarde intussen dat er ook geen reden is tot paniek en er ook geen extra veiligheidsmaatregelen worden genomen.

De twee betrokken vliegtuigen zijn veilig geland. Een vliegtuig landde in Zaventem, het andere werd afgeleid naar Toulouse. Het ging om vluchten van de Scandinavische maatschappij SAS uit Oslo en Stockholm. 

Piloot was op de hoogte gebracht van de bommelding

De landing is zeer rustig verlopen ook al wist de piloot net voor de landing dat er een bommelding voor zijn toestel was binnengelopen. Dat liet sportjournalist Bart Raes weten via Twitter. De passagiers waren naar verluidt niet op de hoogte maar de piloot meldde wel dat iedereen moest blijven zitten.